Tervislikud ja imelihtsad: Reese’i maapähklivõikorvikesed

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Kes armastab maapähklivõid? MINA! Kes naudib selle rikkalikku maitset iga viimne kui üks päev? MINA! Kellele maapähklivõi esimest korda kohe ÜLDSE ei maitsenud? MULLE! Minu ajalugu maapähklivõiga ulatub üpriski kaugele… aastasse 2009 – varsti juba 10. juubel, hehe.

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

See oli aeg, mil reisisin esimest korda Ameerikasse. Kohta, mis tuntud oma maapähklivõihulluse poolest. Seni olin ragistanud ainult neid eriti rasvaseid ülesoolatud “õlle”pähkleid, mida isa ikka teleka ja õlle kõrvale armastas.

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Muidugi olin ma kursis maapähklivõiga, kuid Eestis seda veel kuskilt otseselt saada polnud – tänases mastaabis vähemalt mitte. Seega otsustasin seal ära proovida. Mäletan, et selle rasvane ja suulakke haakuv konsistents pidi mind esimesel korral pea oksele ajama!

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Kohalikud õpetasid siis, et seda tuleb süüa magusa maasikamoosiga ja kui veel saiale määrida, siis oled hooked for life! Nojah, ma kahetsesin kohe, kui sellele võimaluse andsin, sest ma ei soovinud seal oldud edaspidise 2 nädala jooksul muud mitte süüagi! Miks aga kahetsen? Tulin Eestisse tagasi kolme lisakilo pagasiga… ja see pagas polnud mitte käe otsas…

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Olin noor ja ei teadnud veel midagi tasakaalustatud toitumisest, kaloritest, makro- ja mikrotoitainetest. Et te sama viga ei teeks, kui läheb nüüd suuremat sorti kokkamiseks ja armastate ka maapähklivõid paljalt otse purgist süüa nagu mina tänasel päeval, siis võite leida kogu vajaliku info pähklitest, nende kasulikkusest ning tasakaalukast tarbimisest SIIT!

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Et kohe asjad natuke selgemaks teha, siis EI, pähklivõid ei ole kahjulikud! Need on kohe VÄGA kasulikud, küll aga piiratud koguses. Kõige puhul siin elus loeb tasakaal. Kui seda tunnetama ei õpita, siis võib isegi trenn kahjulikuks osutuda.

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Sissejuhatus minu ja maapähklivõi robustsesse ja kirglikku salasuhtesse tehtud, liigume retsepti juurde! Tegemist on tõesti imelihtsa, kiire ja käepärase retseptiga, mis ei vaja isegi küpsetamist mitte. Vaja läheb kõigest kolme koostisainet, rõõmu täis naeratust ning kannatust ja sihikindlust, et mitte valminud segu enne korvikestesse valamist ära süüa.

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Mis on ühe tõeliselt maitsva magustoidu saladus? Ikka soolase ja magusa imeline koeksistents ja tasakaal. Noh, teate ju küll… Snickers ja soolatud karamell. Seepärast lisan ma sutsu soola igasse magustoitu, ka smuutisse ja magusasse hommikuputru, sest see toob magusa maitse veelgi rohkem esile!

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Nende korvikeste puhul armastan lisada täpselt nii palju soola, et oleks ikkagi soolane, ja täpselt nii palju vahtrasiirupit, et oleks ikka magus ka! Nii võid kindel olla, et neid armastavad nii magusalembelised lapsed, kui ka soolapähklitelembeline isa, hehe.

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Ja kalorite pärast ei pea ka muret tundma! Olen need välja arvutanud, et saaksid mugavalt need pealtnäha patused ampsud omale ka toitumispäevikusse kanda. Üks korvike sisaldab vaid 150 kalorit ning lausa 4 g valku! Lisaks saad korvikestest palju häid ja tervisele kasulikke rasvu.

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Seega kui leiad, et kolm koostisainet täna õhtul poekärusse lisada pole probleemne, et õhtul 3 minutiga kodustel tuju eriti magusaks teha, siis altpoolt leiad retsepti. Jään huviga ootama tagasisidet, kuidas välja tulid ning maitsesid. Seega ära pelga seda mulle kommentaaridesse või sotsiaalmeediasse jätta, kasutades viimase puhul teemaviidet #paljasporgand. Maiustamiseni!

merilin-taimre-paljas-porgand-toidublogi-vegan-toor-retsept-tervislik-magus-suhkruvaba-maius-magustoit-laktoosivaba-gluteenivaba

Imelihtsad, kiiresti valmivad, soolased, magusad, kreemjad, suussulavad, pähklised, sõltuvust tekitavad, toor, vegan, laktoosivaba, gluteenivaba.

5.0 from 1 reviews
Reese'i maapähklivõikorvikesed
 
Ettevalmistus
Küpsetamine
Valmistamisaeg
 
Paari minutiga paarist koostisainest valmivad imetervislikud ja maitsvad maapähklivõikorvikesed, mis lausa sulavad suus!
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 15 korvikest
Koostisained
  • 200 g naturaalset maapähklivõid*
  • 100 g neitsikookosõli
  • 50 ml Kanada vahtrasiirupit
  • näputäis Himaalaja soola

  • Kaunistuseks:
  • röstitud maapähkleid
  • kakaonibse
Valmistamine
  1. Sulata kuumaveevanni kohal kausikeses kookosõli.
  2. Lisa maapähklivõi, vahtrasiirup ja sool ning sega ühtlaseks.
  3. Vala segu aluse peale asetatud paberist muffinikorvikestesse ning jäta sügavkülma tahenema.
  4. Kui segu on pealt paksenenud, kaunista korvikesed ning aseta tavalisse või sügavasse külma, kuni täielikult tahenenud.
  5. Säilita korvikesi külmkapis.
Märkused
* või soovi korral ükskõik mis muud pähklivõid
Toitumisalane teave
1 portsjon: 1 korvike Kalorid: 150 kcal Rasv: 13 g Küllastatud rasv: 7 g Süsivesikud: 5 g Suhkur: 3 g Valk: 4 g

 

Comments

  1. Demi says

    Hei!

    Kas vahtrasiirupi asemel võiks sobida ka agaavisiirup? Milline jääks maitse erinevus? 🙂

    Kas Sinult on võimalik veel toitumiskava vms ka osta? Et saada enda jaoks selgeks vajalikud makrod jne 🙂

    Rõõmu igasse Su päeva! 🙂

    • says

      Ise pole agaavit kunagi kokates kasutanud veel. Aga ei usu, et oluline maitseerinevus jääb 😉 Kahjuks on see toitumisnõustaja ja personaaltreeneri poolt pakutav teenus. Mina seda ei paku 🙂 Sinulegi, armas!

  2. Laura says

    Kui tahta et oleks veel eriti nagu Reese’s, ehk siis šokolaadi-maapähklivõi maius, siis mina olen näiteks lisanud ka kihi isetehtud šokolaadi 🙂 Ehk siis sulatan kookosõli ja lisan toorkakaod ja magustan kas siis agaaviasiirupiga vms. Siis muidugi tuleb selle maapähklivõi-šokolaadi vahekord vastavalt soovile paika saada.

    • says

      Armas Mari, see retsept on mul aastast 2016 ja ka üles filmitud. Antud postitus on aastast 2017. Teiseks on retsept hoopis teine, tulemus hoopis teine ja valmistamisviis hoopis teine 😀

  3. Piret says

    Huvitav retsept!
    Ja pildid väga kaunid, aga kui natuke võib kritiseerida, siis sellest postituses pilte ikka tooooooo much! Nii tüütu lugeda lihtsalt… Iga pildi peal ju needsamad korvikesed ka…

  4. Terje says

    Nägin, tegin ja juba proovisin. Superhead! Aga see on ebaselge, et kui suured sinu poolt kasutatud muffinivormid olid, et antud kogusest 15tk tuleks? Mina kasutasin silikoonist jääkuubikuvorme ja sain 12 kuubikut sellest kogusest. Lihtsalt huvi pärast kysin, et kaloreid teaks arvestada.

    • says

      Hmm, huvitav 😀 järsku mul olid tõesti pisikesed vormid ikka. Pildilt ära ka ei ütle. Eelmise aasta retsept 😛

      Aga saad ju ise arvutada, korruta minu ühe kalorid 15-ga ja jaga enda kogusega ehk 12-ga 😉

  5. Marge says

    Tere,

    Teemaväline küsimus, aga küsin ikka. Kas ma nägin unes või oli sul kunagi postitus nahakliiniku külastusest ja sünnimärkidest? Ma ei leia seda enam ja jäin mõtlema, kas oli ikka sinu postitus:)

  6. Margit says

    Vaaaaauuuu! Proovin kohe täna!
    Täpsustavalt küsin kas tegemist on nö standardsuuruses muffinivormidega või oleks mõistlikum väiksemaid kasutada?

Trackbacks

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: