Maiustada saab ka suhkruta!

Suhkur ehk aju kokaiin ehk valge surm on tänapäeva maailmas toitumise üks suuurim probleem. Ei saa sellega ning samas ka ilma selleta. “Eino mida ma teen kui magusaisu peale tuleb? Söön küll puuvilja, aga no ei aita… tahaks justkui midagi veel – šokolaadi, jäätist, kooki – ühesõnaga suhkrut”. Olen varasemalt kirjutanud, millest tekib suhkrusõltuvus ning kuidas sellest hoiduda SIIN. Küll aga ei piisa alati sellest, kui me teadlikult suhkrust eemale hoiame, sest toiduainetööstus on ka kaval ja suudab adapteeruda. Peidetud suhkur on üks kõige salakavalam nipp, mida kasutatakse ära teie “ajukokaiini” sõltuvuse elustamiseks ning suhkru tarbimise jätkuks.

Peidetud suhkur

… ehk lisatud suhkur eksisteerib paljudes toitudes ja jookides maitse tugevdamise ja sõltuvusttekitava mehhanismi eesmärgil ning nii võib enda teadmata saada paraja suhkrulaksu. Seepärast tasub alati kokata toidud kodus ise, eelistada naturaalset ja vähetöödeldud toodangut ja kriitilise pilguga jälgida toidusedeleid. Enim peidetud suhkrut sisaldavad toidud oleksid:

  1. low fat tooted – et kompenseerida rasvavaese toidu maitsetust, lisatakse sinna kordades rohkem suhkrut. Seda eriti piimatoodete puhul.
  2. ketšup ja kastmed – iga kokk on kursis, kuidas väike suhkrulisand kastme maitset esile toob. Kahjuks suurtootjatele vähesest maitserikastusest jääb väheks.
  3. mahlad, limonaadid ja spordijoogid – isegi hapud limpsid ja spordijoogid on suhkrut täis, rääkimata mahladest, mille lisatud suhkrutele võib otsa arvestada ka fruktoosi ehk puuviljasuhkru
  4. poolfabrikaadid ja valmistoidud – võin kihla vedada, et kõik need kuumalettides päev otsa seisnud toidud sisaldavad lisatud suhkrut. Ja üldse mitte vähem ei leidu seda purgitoitudes nagu näiteks purgisupid, marineeritud köögiviljad, püreed ja isegi näiteks kalakonservid. Poolfabrikaatidest leidub ohtralt suhkrut lihatoodetes (pihvid, viinerid, vorstid, marineeritud kalatooted), maiustustes, pagaritoodetes (isegi must leib sisaldab rohkelt suhkrut) jne.
  5. MÜSLI ja hommikukrõbinad – teravili on juba looduslikult väga süsivesikuterikas, kuid enamiku neist moodustab tärklis. Küll aga on teraviljatoodetesse lisatud ohtralt suhkrult, et see piima lisades maitset ei kaotaks ja ka viimase mõnusalt magusaks teeks. Lisatud suhkrute poolest on kõige rikkamad müslid ja magustatud hommikuhelbed. Veel leidub neid ohtralt maitsestatud pudruhelvestes.

PS! Kas teadsid, et toiduainete nimekiri on loodud kahanevas järjestuses? Mida eespool toiduaine listis on, seda kõrgem selle sisaldus.

Alusta päeva suhkruvabalt!

Hommikusöök pole mitte ainult kõige tähtsam toidukord päevas, vaid on muutunud viimasel ajal lausa oluliseks hetkeks, mil nautida tervislikku ning maitseküllast kõhutäit. Kes Instas fitnessi entusiaste jälgib, see teab millest ma räägin.

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Mul on rohkelt retsepte ja ka raamatus olen peatunud pikemalt antud teemal, kuidas välistada lisatud suhkrut ja asendada see alternatiividega. Selleks tuleb kas oma maitsemeelt ümber harjutada või suhkur asendada naturaalselt esinevate suhkrutega, mida leidub enim puuviljades, tärkliserikastes köögiviljades ning isegi näiteks kaerahelvestes. Minu suhkruvabad retseptid leiad SIIT!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Kel aga köögis aega napib, siis Fazer on tulnud turule uue vapustavalt maitsva ja tervisliku tootesarjaga ALKU, mille kõik tooted on säilitusainete vabad ja ilma lisatud suhkruta ning sisaldavad vaid looduslikke Põhjamaade teravilju, seemneid, marju ja puuvilju. Kõikide toodete puhul on kasutatud vaid täisteravilju, mis teevad tooted kiudaine-ja valgurikkalikuks ehk hoiavad me punusid kauem täis.

Looduslikult magusad hommikupudrud

Toitumisnõustamisel tuuakse välja hommikusöögi skippimise peamiseks põhjuseks ajapuudus. Mina seda EI MÕISTA! 10 minutit on mul alati, kasvõi une arvelt, et valmistada endale tervislik ja toitev pudrukauss.

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

– “Aga 10 minutit on liiga kaua!”
– Aga Fazeri pudrud valmivad lausa 5 minutiga! Suured ja õhukesed kaerahelbed annavad lühikese keetmisajaga sama tulemuse, mis pudru pikaajalisel keetmisel madalal kuumusel. Pudru valmistamiseks on tarvis lisada helvestele vaid kuuma vett või piima, soovi korral keeta kuni 5 minutit.
– “Aga puder piima ja suhkruta on maitsetu lörr!”
– Aga Alku helbed on tõesti magusad ilma igasuguse piima ja suhkruta! Pealegi tuleb puder kohev ja marju on pakis lihtsalt niiii metsikult palju!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Tootevalikus on esiteks täisterahelvestega pudrud:

  • mitmeviljapuder seemnetega
  • kaerahelbepuder külmkuivatatud vaarikaga
  • kaerahelbepuder külmkuivatatud õuna ja ingveriga

Minu absoluutseks lemmikuks osutusid vaarikatega helbed. See päästab päeva, kui kodust on otsas marjad ja puuviljad, mida pudrule lisada. Mis mulle külmkuivatatud lisandite juures enim meeldib on muidugi see, et need on kaalult pea olematud ja seega tavaline 40-grammine portsjon tundub nende helveste puhul pea topeltsuur. Volüüm on täiskõhutunde peamine faktor!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

NIPP! Kui puder on keema läinud, siis koksa sisse üks muna ja klopi madalal kuumusel kahvliga kohevaks. Nii võid kindel olla, et su kõht on täis lõunasöögini ja saad lisaks aeglaselt imenduvatele süsivesikutele kätte ka tervislikud rasvad ja valgud. Pealegi seob see pudru kuidagi imekombel kokku ja tulemuseks on maksimaalselt kreemjas kausitäis kosutavat hommikusööki.

Looduslikult magusad hommikumüslid

Üks mult enim küsitud ja populaarsemaid retsepte on mu kodune suhkruvaba meega magustatud müsli retsept, mille leiate mu esimesest raamatust. Kahjuks pean tõdedama, et koduse müsli valmistamine on tõesti aeganõudev. Ning tõelist krõmpsuvad ja selliseid müsli clutchereid on ikka väga raske saavutada. Seetõttu ma ise müslit pea üldse ei söö, sest poemüslid ka kuskile ei kõlba. Naturaalsed poemüslid pole jällegi krõbedad ja on ausalt öeldes täiesti maitsetud.

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Ja siinkohal suuuuur au ja kiitus tõesti Fazeri müslidele, sest need on maitsvamad kui ükskõik missugused müslid, mis isegi täis suhkrut ja šokolaadi! Magusus on ideaaalne ja need külmkuivatatud lisandid – no jällegi on koonerdamisest asi nii kaugel kui vähegi võimalik! Fazer Alku müslid on valmistatud lihtsatest kodustest koostisosadest, mida ei ole maitsestatud suhkruga, vaid magusa meega. Maitse rikastamiseks on lisatud erinevaid seemneid, külmkuivatatud marju ja puuvilju. Valikus on:

  • õuna-kaera krõbe müsli
  • mitmeviljamüsli

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Nii helbed kui müsli on ideaalsed lisamaks ka jogurtile, kohupiimale ja post-workoutina igasugustele valgutoodetele. Helbeid soovitan kaks minutit pehmeneda lasta, kuid müsli on superhea just krõmpsuvana kohe nautimiseks!

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Postituse lõpuks kannatlikele lugejatele ka üllatus! Mul on käimas FACEBOOKI AUHINNAMÄNG, kus loosime Fazeriga kõigi osalenute vahel välja 2 õnnelikku, kes saavad endale kogu tootevaliku koju kätte! Lõpetuseks näitan üles veidi uudishimu ka ja ootan kommentaariumisse teie hommikusöögirutiini – kas sööte hommikust? Mida ja miks? Kas olete Alku tooteid juba proovinud ja kuidas maitsesid ka?

merilin-taimre-paljas-porgand-tervise-tooted-toidukaubad-tervislik-tooted-fazer-alko-puder-müsli-arvustus-suhkur-suhkruvaba

Comments

  1. Hanna says

    Hommikusöök on minu jaoks absoluutne lemmik-söögikord. Õhtul uinun hommikusöögile mõeldes ning hommikul pole mingi probleem voodist varakult välja hüpata, sest jee! hommikusööki saab. 🙂

    Juba mitmeid aastaid söön pea igal hommikul taimse piimaga keedetud putru, mille sisse lisan püreestatud banaani ning peale kas maapähklivõid, pähkleid, kookoshelbeid, puuviljapüreed, marju või kombinatsiooni eelmainitutest. Et vaheldust säilitada, kasutan erinevaid pudruhelbeid (Veski Mati seemnete ja kliidega helbed suurim lemmik) ja erinevaid piimasid. Nädalavahetustel, kui hommikuti iga minut arvel pole, kuulub menüüsse kindlasti ka eelmainitud Kristiina peekoni-juustupuder – elukaaslane on sellest eriti vaimustuses.
    Kaks hommikut nädalas, cardio-päevadel, söön hommikusöögiks müslit maitsestamata jogurti ja marjadega. Kogemus on näidanud, et müsli on cardiot tehes kõhus kuidagi palju kergem kui puder. Igatahes müslidest on Alku omad muutunud vaieldamatuteks lemmikuteks, olen neid hävitanud juba lugematuid pakke…

    Alku putrudest olen proovinud vaid seemnetega mitmeviljaputru ja see eriti ei meeldinud: maitse on väga hea, aga tekstuuri poolest on kuidagi harjumatult lögane ja pehme. Seetõttu ei hakanud ülejäänud kahte isegi proovima. Samas nüüd peale sinu postitust plaanin siiski ka vaarika ja õuna-ingveri putrudele võimaluse anda. Ma ei oleks osanud ettegi kujutada, et vaarika pudrus on vaarikaid niivõrd palju.

    • says

      Mmm, kõlab nii hästi 🙂 Ka mina olin nendest vaarikatest vaimustuses. Sama käib ka õuna-ingveri oma kohta. Pildil, kus hoian seda peopesas, on näha, et õuna-ingveri tükid on suures ülekaalus.

  2. Kadri says

    Nimetatud Fazeri tooteid veel proovinud ei ole, kuid kindlasti soovin neid edaspidi proovida! Kuna jälgin üsna intensiivse treeningkoormuse kõrval üsna täpselt ka toitumist, siis samuti kuulun nende hulka, kelle jaoks päeva alustamie ilma toeka hommikusöögita on täiesti välistatud! Eks muidugi igaüks ise teab, kuidas elab ja toitub, aga vahel isegi teeb natuke kurjaks, kui keegi väidab, et ah, mul pole üldse aega hommikusöögiks või et söön päeva esimese korra alles lõunal, koguaeg kiire, kiire, kiire. Minu meelest on see täiesti kättevõtmise ja nn sisse-harjutamise asi. Isegi reisil olles on hommikusöök minu jaoks a ja o ning tahtmise korral leiab selleks alati võimaluse 🙂 Minul samamoodi, ilmselt nagu enamikul, on argipäevad üsna pikad, aga siiski tõusen piisava ajavaruga, et istuda hetkeks hommikul maha ja nautida täisväärtuslikku toitu päeva alustamiseks. Pealegi on ju võimalus osaliselt hommikusöök juba õhtul ette valmistada, kui tõesti aega napib. Puder kuulub muna kõrval kindlasti lemmikute listi! Üldiselt ongi hommikusöökide näol vähemasti nädala sees välja kujunenud kindlad toidud – mitmeviljapuder munavalgega (keedan enamasti veega, vahel lisan ka törtsu alpro india pähkli piima – kui veel ei ole proovinud, siis proovi seda piima kindlasti! See on taimsetest minu lemmik, nii kreemjas ja koorene ja kusjuures ülilihtne ka kohvile vahustada, läheb väga hästi vahtu! Ja ehkki ma üritan igapäevaselt mitte igasugu pulbreid-batoone tarbida – minu seedimisega need lihtsalt ei sobi, siis vahel harva, kui suurem magusaisu, lisan ka Sinu poolt kiidetud Tiramisu mousse valgupulbrit. Kuna ma vist kaldun magusama pudru armastajate hulka – maiasmokk – siis vahel lisan ka tumedat šokolaadi koos pähklivõiga sisse sulama ja hiljutine avastus on veel Diablo šokolaadimääre, ilma lisatud suhkruta) või munapuder-omlett täisteraröstiga või keedumunad täisteraröstiga, millele siis vastavalt määrin, kas avokaadot, sulajuustu vms meelepärast. Olen selline “pikk” ärkaja, siis pigem tõusengi varem ja võtan aega iseendale, kui et otse voodist tööle tormaks. Enda puhul olen veel seda täheldanud, et sobib, kui söön enamus päevakaloraažist enne õhtut ära ja õhtusöök, olgu või hilisem, jääb oma mahult kergemaks eineks võrreldes ülejäänud toidukordadega – eks kuidas keegi eelistab, aga mulle sobib selline viis, sest siis hommikuks korralikult kõht tühi. Ehkki pole kunagi olnud poole päevani magaja, pigem varajane, siis sellest hoolimata on see minu nipp, kuidas tööpäeva hommikutel end varakult voodist välja meelitada – tahan nii väga oma hommikusööki süüa ja unistan sellest juba sageli magama minnes! 😀 Sai nüüd pikk jutt – nädalavahetustel, kui aega rohkem “mässata”, siis muidugi teen vahel ka erinevaid tervislikke pannkooke (tahaksin proovida bataadi ja banaaniga – jäi kuskilt retsept silma või siis on suureks abimeheks ka “võileivagrill”, mille vahel samuti tervislikke ja toekaid võikusid teha annab. Magusasõbrale jällegi hea nipp panna vahele näiteks banaani ja pähklivõid, mmm! Üldiselt meeldib mulle hommikuti just midagi sooja süüa, seega pelgalt smuutist vms jääks minule väheks või nagu midagi puudu, aga ma arvan, et kes regulaarselt ei suuda hommikusööki süüa, võiks just näiteks smuutistki alustada. Ja kusjuures, isegi, kui pean minema erandkorras hommikul analüüse vms andma ja ei tohi enne süüa, siis alati pistan midagi kotti kaasa – smuuti ja puuvilja või batooni ja ampsan kohe, kuid protseduurid tehtud. Ma isegi naeran, et mul hommikuti niiöelda bioloogiline kell, et kui luugid lahti, siis esmane mõte, et TAHAN SÜÜA! See ei lähe päris antud teema kohta, kindlasti oled kuskil sellest juttu ka teinud ,aga küsin siiski siin üle, et millist kalaõli kasutad?

    • says

      Sai nüüd jah üks põhjalik ülevaade, aga jutt täitsa õige! Tubli oled 🙂 Ei mõista minagi lauset: “mul pole aega”! Õigem oleks öelda: “pole mu prioriteet!” 😉

      Kasutan hetkel Sacha Inchi õli, mis on meeldiva maitsega ja saab isegi salatitele näiteks lisada. Sisaldab kõiki oomega 3-6-9 rasvhappeid. Aga mul on olemas ka oomega-3 kapslid ja söön vähemalt kord nädalas rasvast kala 🙂

  3. Eveli says

    Kuna see Alku Fazer soomes lettidel juba pikemalt saada on,olen ise selle suur kasutaja.
    Algul ebalesin kuna paki hind on kõrgem võrreldes mu algsel kasutusel olevate yhekordsete pudrupakkide hinnaga.Mingi aeg lihtsalt hakkasin huvi rohkem tundma tervislike toiduvalikute suhtes ja nii ta läks….😀Vahel lisan pudrule marju,vahel suhkruta tupsukese vahukoort,mõnikord mett😯😍
    Maitseelamus huvitav ja mitmekylgne iga hommik!

  4. Kerli says

    Tere,
    Kust neid fazeri pudruhelbeid võib leida? Käisin prisma ja selveri läbi aga sealt ei leidnud. Tahaks neid väga proovida.
    Seni olen hommikuti viimasel ajal läinud smuuti teed. Samas saan tööl hommikuti ka süüa putru, seega mul ongi kaks peamist varianti, kas smuuti või puder.
    Neid fazeri putrusid tahaks proovida, aga kust neid leiab 🙂 ?

    • says

      Tere,

      järsku saate uurida Fazer Eesti FB-lehelt? 🙂 Ma ise täpselt müügikohti ei tea. Olen Selveri gurmeepiirkonnas neid alati näinud 🙂 Mingi aeg oli ka sooduskampaania neil.

      • Ingrid says

        Stokis on ka, ma just eile ostsin :). Ja ma ei jõua sind ära kiita, ise poleks osanud otsida neid üldse – need on tõesti megahead! Isegi paremad (ja odavamad ka!), kui Lizi’s granola, mida ma siiani pudruga vaheldumisi hommikuks söön. Ja vaarikapudru on minu 4 ja 7 aastate tüdrukute lemmik täiega!

  5. K. says

    Minu tavaline hommikusöök on praemuna peekoniga või omlett või pošeeritud munad soolalõhega või puder moosiga. Moos on isetehtud toormoos ilma suhkruta, teen suvel valmis ja säilitan sügavkülmikus – kui isu tuleb, siis tõstan välja sulama. Ilma hommikusöögita ei saa päeva normaalselt alustadagi 🙂
    Üks hommikusöök, mida teen küll harva, aga mis väga maitseb – täisterasepiku peale tomati- ja hapukurgiviil, veidi sidrunipipart ning kõige peale juust – kogu kupatus ahju. NOMS!
    Alku tooteid olen poelettidel näinud, kuid pole veel proovinud.

    • says

      Vaheldus on väga hea 🙂 ise armastan omletti ja putru enim. Millalgi peaks valgupannasid või vahvleid ka tegema. Aga see juba kunst omaette ja vajab aega ja kannatust. Soovitan Alkut proovida ja anna teada, kuidas maitsesid!

  6. Pähklike says

    Ma olen märganud, et kui ma lõpetan toidu tarbimise umber kella 19-20 kanti, siis on mul hommikul hea isu ja siis viitsin ka midagi toekamat valmistada. Kui aga juhtub hiline õhtusöök (ups noh :D), siis hommikul ei saabu isu enne lõunat.
    Ise aga üritan hommikusöögi osas varieeruda, kuna üks arst kunagi soovitas nii. Et päris hommikust hommikusse kaeraputru ei tarbi, kuigi mulle täiega maitseb see 😋

  7. Margit says

    Kindlasti proovin pudrud järgi. Ajasid isu peale :D. Muidu söön tavaliselt juustuvõileiba sepikuga koos muna ja avokaadoga. Tihti hommikul isu polegi ja alles 10.00 läheb kõht tühjaks :/.

  8. Tiina says

    Ei kujutaks elu ilma hommikusöögita ette.Juba õhtul enne magamaminekut panen hommikupudru helbed ja pähklid-rosinad potti valmis ja ootan kannatamatult hommikusööki. Müslisid väga ei tarbi sest suhkrusisaldus on nii suur, et samahästi võiks paljast suhkrut süüa. Alternatiiviks olen võtnud täisterakaetahelbed, lisan marju-pähkleid ja lasen kreeka jogurtiga hea maitsta aga puuduv ikka see õige müsli krõmps mida kuidagi ei saa. Ilmselgelt peaks neid uusi Fazeri müslisid proovima! 🙂

  9. Triin says

    Ma hakkasin praegu pikemalt blogiga tutvuma, aga jäi üles küsimus, kas sa oled paberitega toitumisnõustaja või on tegu hobikorras omandatud teadmistega? Mis allikatest sa tavaliselt lähtud enda valikutes?

    • says

      Ei ole paberitega nõustaja. Kõik postitused, mis on rohkem spetsiifilised, on kooskõlastatud oma ala asjatundjatega. Olen iseseisvalt toitumisvaldkonnas olnud juba oma 6 aastat. 🙂

  10. Kadri J. says

    Mina olen viimased 3 kuud toitumiskava järgi õppinud tervislikku toitu tegema (kaotanud 13 kg selle käigus, et sõin isegi rohkem, kui tavaliselt :))ja nüüdseks on minu hommikusöögiks üldiselt kaerahelbepuder kaerakliide ja külmutatud marjadega. see on mu lemmik. pudru teen veega ja suhkrut suhkrutoosist ei lisa ma millelegi enam. vahel söön keedumune ja puuvilja hommikuks, kuid üldiselt puder.
    Magut olen ma alati armastanud ja sellest hoidumine on raske, saan täiesti aru, et kui juba käsi sirutub shokolaadi poole, siis mitu päeva ei suuda ma end uuesti käsile võtta. kõik toidukorrad on tervislikud, kuid siis tuleb mingi madalseis, kus tahaks vitsutada salaja shokolaadi…
    Aitäh asjaliku artikli eest, mõnikord on lihtsam mõista, miks asjad toimuvad, kui keegi selle lihtsate sõnadega kokku võtab. Püüan teha südame külmaks maiustuste suhtes ja püüelda edasi tervislikuma elu ja ilusama ja tervema keha suunas 🙂

  11. Carol says

    Hei! Mina söön iga päev hommikusööki. Mõni päev söön röstitud leivaga võikusid ja mõni päev putru ka. Eriti head on kookospiima või mandlipiimaga tehtud pudrud. Alku toodetest polnud varem kuulnud, aga kindlasti on plaanis ära proovida 🙂

  12. Sigrit says

    Hommikusöögi osas olen tagasihoidlik sööja, nädalavahetusel putru koos külmutatud/värskete marjade jms on minu esimene valik. Fazeri Alku tooteid pole ma veel ostnud.

  13. says

    eeee, kas ilma hommikusöögita on üldse võimalik elada??? 😀 Ma annaks kõik, et ma ülejäänud toidukorrad ka ”hommikusöögina” süüa saaks ja õhtul magama minnes ootan kannatamatult et omletti või putru süüa. Ma hirmsasti tahaks proovida neid, kuna puder on nii minu teema! Pean poeriiulitele tsekkama, peres kaks müslihullu ka, kindlasti tooks see palju rõõmu kui nad saaks seda ilma suure hulga suhkruta sisse kühveldada! 😀

  14. Tiiu says

    Meie pühapäeva puder pole üldse magus: keedan kaerahelbed, lisan salaja ka veidi kliisid 🙂 mina panen jämeda soola otse vette, siis mugavalt maisestub. Praen õliga sibula ja singi, mitte tõmmuks, vaid kergelt. Lisan pudru potti, segan. Ülimaitsev!

  15. Kristina says

    Nice lüke fazeri poolt, kahjuks pole osanud poelettidelt otsidagi. Ise ostan tavaliselt Heleni täisterakaerahelbeid. Nendest kõige lemmikum retsept on 2016 aasta pudrumeistri retsept, mis on siis peekoni juustupuder. Olin vahepeal täitsa sõltuvuses ja sai 1,5 nädalat jutti seda söödud. Loomulikult makrode osas – rasva kogus tuli sealt meeletu :D, aga YOLO. Kiirematel hommikutel omlett või muna peekoniga.
    Ja hommikusöögi söömine on MUST!

  16. Greete says

    Mina olen see, kes ilma hommikusöögita päeva ei alusta. Tavaliselt söön 8-vilja putru, hetkel täistera neljaviljahelbed. Müslit üsna harva, ainult siis kui ei taha hommikul sooja putru süüa, siis müsli piimaga. Tahaksin proovuda külmkuivatatud marjadega putru, sest siiani olen inimene kes sööb pigem soolast kui magusat putru.
    Olen proovinud Alku müsli (üks oli õuntega ja teine vist seemnetega), mulle väga meeldis. Järgmisena ostsin mingi tunnustatud Eesti müsli ja tundus minu jaoks liiga magus, nii et jään ikka Alku juurde.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga