Lehtkapsa krõpsud meresoolaga
 
 
Kiiresti valmivad krõbedad rohelised krõpsud, mis on maailma kõige tervislikum alternatiiv kartulikrõpsudele. Maitsestamisvõimalusi on sadu, aga retsept on klassikaliselt meresoolaga.
Autor:
Retsepti tüüp: Snäkk
Kogus: Seltskonnale
Koostisained
  • lehtkapsast
  • väheke õli
  • meresoola
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 150 kraadi juurde.
  2. Pese lehtkapsas jooksva vee all, raputa kuivaks, eemalda varred ning rebi lehed ampsusuurusteks tükkideks. Aseta kaussi, vala üle võimalikult vähese õliga, et segades kõik lehed sellega kokku saaksid. Pigem vähem kui rohkem õli, kuna muidu jäävad krõpsud pehmed ja lögased.
  3. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali ning maitsesta meresoolaga.
  4. Küpseta ahjus u 10 minutit, kuni krõbedad. Kuna lehed kipuvad kiirelt kõrbema, siis hoia silm neil koguaeg peal!
  5. Serveeri!
Märkused
Olen proovinud nii rohelise kui punase lehtkapsaga ja omast kogemusest eelistan rohelist. Kuidagi krõmpsuvam ja maitsvam!
Recipe by Paljas Porgand at http://www.paljasporgand.ee/rohelised-kropsud-meresoolaga/