Banaanileib (gluteenivaba)

Banaanileib on tänapäeva tõeline hitt! Seda müüakse iga väiketänava kohvikus, igas toidupoes ja seda oskab valmistada iga tõeline perenaine! Küll aga pole nii tavaline leid üks valgurikas ning gluteenivaba banaanileib. Olen siin, et aidata!

gluteenivaba-banaanileib

Banaanid on üks kõige vapustavamaid puuvilju, mis on meile niivõrd kergelt kättesaadavad, nii magusad ja ideaalne aseaine köögis paljudele teistele toiduainetele. Mille poolest on banaanid meie tervisele üks totaalne booster võite lugeda minu äsjailmunud retseptiraamatust “Mu süda kuulub kolmele – toidule, sinule ja minule”. Kes soovivad enne raamatu sisuga tutvust teha, siis võite lugeda Naine24 artiklit, kus on välja toodud kogu mu raamatu sissejuhatus! Raamatut ennast leiate iga suurema raamatupoe riiulitelt üpriski soodsa hinnaga!

küpsed-banaanid

Ilmselgelt tunnete ninas juba fantoombanaanileiva lõhna ning soovite ruttu ahju kuumaks kütta. Niisiis asume retsepti kallale!

4.0 from 1 reviews
Banaanileib (gluteenivaba!)
 
Ideaalselt mahlakas ja ilmselt kõige tervislikum banaanileib, mida oled kunagi saanud! Ühe viilu kohta 7g valku.
Autor:
Retsepti tüüp: Magustoit
Kogus: 10 viilu
Koostisained
  • 4 väikest küpset banaani
  • 2 muna
  • 1 avokaado
  • 1 tass täisterakaerahelbeid
  • 1 tass mandleid
  • 5 spl Kreeka jogurtit
  • 4 spl orgaanilist toorkakao pulbrit (magustamata)
  • 4 spl toormett
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanilje ekstrakti
  • 1 tl kaneeli
  • näputäis meresoola
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 175 kraadini ja vooderda leivavorm küpsetuspaberiga.
  2. Kasuta köögikombaini, et töödelda mandlid peeneks jahuks, ja vala keskmise suurusega kaussi.
  3. Nüüd tee sama kaerahelvestega ja lisa need mandlijahule.
  4. Mikserda töödeldud mandlite ja kaerahelvestega kokku kakao, kaneel, küpsetuspulber ja sool.
  5. Sega sisse munad, jogurt, mesi ja vanilje ekstrakt.
  6. Töötle avokaadot ja banaane köögikombainis kuni kreemja massi moodustumiseni.
  7. Sega kõik kokku. Veendu, et segu on hästi segatud ja vala leivavormi.
  8. Küpseta 30 minutit. Päts on valmis, kui tikk tuleb puhtana välja ja leib on pealt kuldne ning krõbe. Lase enne lõikamist jahtuda, muidu on see liiga pehme, et vormi säilitada.

 

Comments

  1. Olivia says

    Super hea! Panin kakaopulbri asemel Santa Maria Cacao&Chilli maitseainet, mis andis sellele eriti hea kick’i 😉

    • says

      Tere Karit,

      Põhimõtteliselt võid ju teha chia või linaseemne “muna”. Sega kokku 1 spl seemneid 3 spl veega ning oota, kuni moodustub geeljas “muna”. 1 spl seemneid asendab 1 muna 😉

      • Kris says

        Kõigepealt aitäh inspireeriva blogi eest!
        Mul tekitas ka see tass segadust. Cup on tõesti kindel mõõtühik, aga eestikeeli tass seda kahjuks pole.
        Kusjuures mul ei küpsenud ka läbi, ahjus oli peaaegu tund aega. Muudatusi retsepti kogustes ei teinud, minu tassi suurus oli 235 ml 🙂 Äkki olid banaanid ja avokaado liiga pirakad? Või peabki tekstuur olema selline märjemapoolne? Väga maitsev oli sellegipoolest 🙂

        • says

          Ma arvan, et ta küpses sul läbi nii nagu minul. See ongi HÄSTI MOIST “sai” 😀 Ehk siis hästi mahlakas/märg selline, mitte kuiv nagu tavasai. Minu arust see just tegigi selle nii maitsvaks ja eriliseks 🙂 Tore, et sullegi maitses!

  2. Anonymous says

    Katsetasin ka seda suurepärast retsepti, kuid vaatamata suurepärasele maitsele, ei küpsenud leib isegi pärast 90 minutit ahjus olemist täielikult läbi. Ei oska öelda, millest see tuleneda võis, kuid arvatavasti asjaolust, et retseptis olevad kaerahelbe ja mandlite mõõdud (1tass) teisendasin nii umbes silma järgi (2dl kumbagi). Kreeka jogurtit panin ka 150g, mis oli võib-olla liiga palju ja tegi taigna vedelamaks.

    • Paljas Porgand says

      Päris kindlasti oli asi selles 😀 100 ml kuivaineid vähendada ja samas märgaineid juurde lisada keerab retsepti ikka pea peale. Teine kord uuesti ja paremini 😉

    • Kärt says

      Minul ei küpsenud ka läbi. Alguses hoidsin 175 juures 45min, seejärel veel 200 juures 20min. Lasin korralikult üleöö jahtuda ja lootsin, et tahaneb. Ei tahenenud 🙁 Aga maitse oli sellest hoolimata super. Sõin siis lihtsalt lusikaga leivavormist.

      • says

        Hmm :/ tegin seda Austraalias. Mäletan, et mu ahi oli väga võimas. Ei teagi, mis muu erinevus võis sisse tulla 🙁 Mul oli ka see väga moist aga püsis kenasti koos nagu leib ikka.

        Küll on hea et maitses vähemalt!

  3. Keiu says

    Proovisin järgi ja muutsin retsepti vastavalt oludele ja maitse-eelistustele 🙂 Kreeka jogurtit oli kahjuks ainult 2 spl, nii et riskisin ja panin 3 spl kodujuustu. Natuke steviat lisasin ka. Väga rikkalik ja toitev hommikusöök sai!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Anna oma hinne: